Mühendislik Dünyasına Yolculuk Tübitak 4004 Projemiz Kabul Edildi.

Tübitak Doğa Eğitimi ve Bilim Okulları Destekleme Programı kapsamında okulumuz Bilişim Teknolojileri Öğretmeni Mehmet YILMAZ yürütücülüğünde hazırlanan Karabük Üniversitesi, Karabük İl Sağlık Müdürlüğü, Safranbolu Kaymakamlığı, Safranbolu Belediyesi, Safranbolu İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü, Safranbolu İlçe Tarım Müdürlüğü, Safranbolu Orman İşletme Müdürlüğü, Safranbolu Ahi Evran Mesleki Teknik Anadolu Lisesi, Karabük Bilim ve Sanat Merkezi ve Safranbolu Harmanlar Şehit Halil Gözlemeci Ortaokulu  ile işbirliği yapılacaktır.

“Mühendis Dünyasına Yolculuk” projesinin hedef kitlesini Karabük ili Safranbolu ilçesinde 2024-2025 öğretim yılında Millî Eğitim Bakanlığı’na bağlı devlet ortaokulları ve imam hatip ortaokullarının 7. sınıflarında öğrenim görmekte olan öğrenciler arasından gönüllülük esasına göre seçilecek 40 öğrenci oluşturacaktır. Proje ile hedef kitledeki bireylere mühendislik ana teması ile 21. yüzyıl becerileri kazandırılması, mühendislik mesleği hakkında bilgi aktarılması, eğitim öğretimin çeşitlendirilerek okul dışına çıkarılması; farklı eğitim yöntemleri kullanılarak sosyal, iletişim, düşünme, araştırma ve öz yönetim becerilerinin geliştirilmesi amaçlanmaktadır. Hedef kitleye mühendislik alanlarını tanıtmak ve 21. yüzyıl becerileri kazandırmak amacıyla bilgisayar, kimya, elektrik, elektronik, havacılık ve uzay, gıda, malzeme, orman, tarım, yazılım, yapay zeka, tıp mühendisliklerinin çalışma alanlarına giren etkinlikler yapılacaktır. Projede oyunlaştırma, seminer, deneysel çalışmalar, atölye çalışmaları, sanatsal aktiviteler, bilimsel gezi ve saha çalışmaları, ürün oluşturma, sanal gerçeklik ve sergi gibi etkinlikler ile katılımcıların yaparak, yaşayarak ve eğlenerek kalıcı öğrenmeleri sağlanmaya çalışılacaktır.

03-05-2024

Yayın: 03.05.2024 - Güncelleme: 03.05.2024 10:43 - Görüntülenme: 54