T.C. Mİllî Eğİtİm BakanlIğI
KARABÜK / SAFRANBOLU - ŞEHİT MURAT AKDEMİR ANADOLU İMAM HATİP LİSESİ

Projelerimiz

PROJE ÇALIŞMALARIMIZ

 1.      TÜBİTAK 4006:

Proje kapsamında her yıl çalışmalara proje hazırlanmaktadır.

2017-2018 Eğitim Öğretim Yılında 21 Projemiz Sergilendi.

2018-2019 Eğitim Öğretim Yılında 23 Projemiz Sergilendi.

2019-2020 Eğitim Öğretim Yılında 25 Proje başvurusu yapıldı.

2.      TÜBİTAK  2204 A:

Liseler arası Proje Yarışmasına başvuru yapıldı. Bu kapsamda "Safranbolu'da Bulunan Çeşme ve Semboller" konulu çalışma, okulumuz tarih zümresi koordinesinde bir grup öğrenci ile devam etmektedir.

3.      KAN VE İLİK BAĞIŞI:

Biyoloji ve Fen Dersleri zümre öğretmenleri koordinesinde; toplumda organ, kan ve ilik bağışı konusunda farkındalık oluşturmak için, anket çalışması, seminerler, kamu spotları ve afişler hazırlanmaktadır. Bu kapsamda öğretmen, öğrenci ve velilerimizle organize ettiğimiz Türk Kızılay Derneği ile her yıl Safranbolu Kent Meydanında Kan ve İlik Bağışı Kampanyası düzenlenmektedir.

4.      ÖZEL BİR KARDEŞİN OLSUN:

Okulumuz Rehberlik Servisi koordinesinde; Toplumdaki engelli bireyler ve yaşadıkları hakkında farkındalık oluşturmak amacıyla çalışmalar yapılmaktadır. Komşu okulumuz Hasan Gemici Özel Eğitim Merkezi'indeki öğrencilerle ortak etkinlikler düzenlemektedir.

5.      BESLENME DOSTU OKULLAR:

MEB  ile Sağlık Bakanlığı arasında imzalanan işbirliği protokolü çerçevesinde yürütülen proje kapsamında bakanlığımızın belirlediği program çerçevesinde okulumuzda çalışmalar yapılmaktadır.

6.      BENİM AJANDAM BENİM GELECEĞİM:

Öğretmenlerimiz tarafından hazırlanan; her öğrenciye verilen kişisel ajanda sayesinde, öğrenci kendi programını yaparak sınıf öğretmeni ve velisi tarafından kontrol edildiği bir öğrenci takip sistemidir.

7.      MAT AKADEMİ:

Matematik zümremiz tarafından, "Akran- Grup ve Öğretmen eşliğinde matematik öğretimi" çalışmaları yapılmaktadır.

8.      SU KUYUSU:

Sosyal Bilgiler Zümresi koordinesinde yardım kampanyaları düzenlenmektedir. Bu kapsamda 2019 yılında Şehidimiz Murat Akdemir'in Ailesi ile Birlikte KENYA'da  su kuyusu açılmıştır.

9.      MAVİ KAPAK :

Okulumuz Kimya zümresi koordinesinde, plastik malzemelerin geri dönüşümüyle ilgi çalışmalar yapılmaktadır. "Kapak Deyip Geçme", "Geri Dönüşüm ve Tekerlekli Sandalye Bağışı" çalışmaları devam etmektedir.

10.  ÖĞRENCİ KOÇLUK SİSTEMİ:

Müdür yardımcıları koordinesinde, Rehberlik ve Son Öğrencilerinin sınıf öğretmenleri ve derslerine giren branş öğretmenleriyle öğrencileri takip, motivasyon ve rehberlik çalışması yapılmaktadır.

11.  AİLE SICAKLIĞINDA AKŞAM SOHBETLERİ:

Okulumuz İHL Meslek Dersleri koordinesinde; Yatılı kız ve erkek öğrencilerimizle Cuma geceleri, sohbet, söyleşi vb. diğer etkinlikler yapılmaktadır.

12.  KONUŞALIM KAYNAŞALIM(İNGİLİZCE VE ARAPÇA DİL PRATİĞİ)

Arapça ve İngilizce Zümre Öğretmenlerimizin Koordinesinde,  Karabük Üniversitesi öğrencilerinden başarılı ve rol model olabilecek nitelikte olup, İngilizce veya Arapça'yı düzgün konuşan öğrenciler ile okulumuz öğrencilerinin buluşturulması sağlanmakta, çeşitli etkinliklerle dil pratiği çalışmaları yapılmaktadır.

13.  ÜRDÜN VE CERN'E ÖĞRENCİ ZİYARETLERİ:

Arapça zümre öğretmenlerinin koordinesinde yurt dışında dil pratiği yapmak için çalışmalar yürütülmektedir. Yine Fen Dersleri zümre öğretmenleri koordinesinde bilimsel çalışmalara dikkat çekmek için ve öğrencilerimize vizyon kazandırmak için CERN'e öğrenci ve öğretmen ziyaretleri planlanmaktadır.

14.  HAFIZLIK ÇALIŞMALARI:

 Hafız öğrencilerimizin "hafızlığını pekiştirmek ve yeni başlamak isteyenlere yardımcı olmak" amacıyla okulumuz bünyesinde oluşturduğumuz nezih bir sınıfta, Safranbolu Müftülüğüyle yapmış olduğumuz protokol çerçevesinde görevlendirilen hafız nezaretinde çalışmalar yapılmaktadır.

15.   ROBOTİK KODLAMA ATÖLYESİ (KODLAMA DERSLERİ)

Bilişim Teknolojileri Rehber Öğretmeni koordinesinde; MEB Robot yarışmasına "çizgi izleyen ve drone" kategorilerinde müracaat edilerek belirlenen öğrencilerle kodlama çalışmaları devam etmektedir.

Paylaş Facebook  Paylaş twitter  Paylaş google  Paylaş linkedin
Yayın: 05.02.2017 - Güncelleme: 29.05.2020 01:48 - Görüntülenme: 7143
  Beğen | 4  kişi beğendi